Vrouwen Ajax beginnen met winst, hattrick Roord voor Arsenal

De vrouwen van Ajax zijn in de Eredivisie met een moeizame zege begonnen. Op bezoek bij VV Alkmaar bracht Desiree van Lunteren de Amsterdamse ploeg na een half uur op 0-1, maar de jonge Anna Knol trok de stand vijf minuten later gelijk. De van Bayern München overgenomen Tsjechisch international Lucie Vonkova tekende kort na rust voor de 1-2 eindstand.

Aan de andere kant van het water was Jill Roord lekker bezig. Met Arsenal kreeg ze bezoek van stadsrivaal Tottenham Hotspur, maar die werden niet gevaarlijk. Roord scoorde al na vijf minuten en was in de slotfase ook nog goed voor de 5-0 en 6-0, nadat Vivianne Miedema - die net als Roord en Daniëlle van de Donk in de basis begon - de 4-0 al maakte.

Jennifer Beattie scoorde de 2-0, Jordan Nobbs bekroonde haar rentree na een kruisbandblessure door vijf minuten na haar invalbeurt de 3-0 te maken. Bij Tottenham speelde Siri Worm de wedstrijd van begin tot eind mee.