Brede licht getinte tasjesdief met wipneus filmt slachtoffer

Een onbekende dader heeft donderdag 15 augustus 2019 op de Johan van Hasseltweg in Amsterdam zijn slachtoffer vermoedelijk gefilmd. Hij beroofde samen met een andere onbekende dader een 17-jarig meisje van haar tas met daarin haar persoonlijke eigendommen. De politie onderzoekt deze beroving. Alle informatie, ook in de vorm van beeldmateriaal, is welkom.

Kort na 23.00 uur loopt het meisje samen met twee collega’s naar huis. Ter hoogte van de Adelaarsweg zitten twee jongens op een brug. Ze spreken het meisje aan en kort daarna ontstaat een handgemeen, waarbij het meisje hard op haar hoofd wordt geslagen. Vervolgens ontstaat een worsteling en gaan de twee er met haar tas vandoor. Haar collega’s achtervolgen de twee daders over de Fazantenweg en raken ze op een gegeven moment kwijt. Vermoedelijk zijn ze richting de Adelaarsweg gevlucht. Het vermoeden bestaat dat beide daders in deze omgeving wonen.

Signalementen
Dader 1: Licht getint, 1.65 m lang, rond gezicht, wipneus, breed postuur, zwart haar, overal even kort, zwarte jas merk North Face, voetbal trainingspak.

Dader 2: Licht getint, ongeveer 1.60 m, slank postuur, zwarte jas, trainingspak, droeg capuchon.

Getuigenoproep
Heeft u informatie over deze gewelddadige beroving of heeft u de beelden die door de dader zijn gemaakt ergens teruggezien, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Men kan ook informatie en beeldmateriaal delen via het tipformulier.