Gezapig PSV voorkomt afgang tegen FK Haugesund ternauwernood

PSV heeft zich ternauwernood weten te plaatsen voor de laatste voorronde van de Europa League. Na de 0-1 zege op FK Haugesund van vorige week leek er geen vuiltje aan de lucht, maar de vicekampioen van Nederland had het donderdagavond bijzonder lastig voor eigen publiek. Het gezapige PSV mocht zich gelukkig prijzen met de 0-0 eindstand en wacht in de laatste voorronde een dubbel treffen met Apollon Limassol.

De lauwe reactie van het thuispubliek was veelzeggend, toen het rustsignaal klonk. In de problemen was PSV niet gekomen, maar indruk maakte de ploeg van Mark van Bommel allerminst. Na een hoopgevende beginfase zakte PSV in; de nummer negen van Noorwegen mocht het spel maken. De grootste kans voor PSV in de eerste helft was voor Donyell Malen. Na ruim een halfuur kreeg de aanvaller de bal in het strafschopgebied van Bruma. Hij draaide met één tik weg bij zijn bewaker, maar schoot vervolgens van dichtbij naast het doel van Helge Sandvik.

Dumfries stuitte in de slotfase tweemaal op Sandvik, waardoor de eerste helft verstoken bleef van doelpunten. Haugesund probeerde aan te vallen, maar had niet voldoende kwaliteit om de defensie van de Eindhovenaren in de problemen te brengen. PSV begon zonder de geblesseerd afgehaakte Denzel Dumfries aan het tweede bedrijf; na een uur greep Bruma naar zijn bovenbeen en ook hij kon niet verder. Er viel voor PSV helemaal niets te lachen, want ook het spel liet veel te wensen over. Het bleef 0-0 en in de slotfase kwam de thuisploeg tweemaal met de schrik vrij.

Er kwam een grote kans voor invaller Martin Samuelsen, die acht minuten voor tijd net langs de tweede paal kopte. Even daarna kwam Haugesund nóg dichter bij de 0-1, die een verlenging zou hebben opgeleverd. Samuelsen was Timo Baumgartl te slim af en legde de bal terug met de hak, waarna Bruno Leite de lat trof.

Het publiek probeerde PSV aan te sporen, maar de ploeg bleef kwetsbaar ogen. In de blessuretijd ging de doelman van Haugesund mee bij een corner en probeerde Bergwijn in de counter van grote afstand te scoren, maar zijn bal werd voor de lijn nog weggehaald door Mikkel Desler.