Winkeldiefstal brengt hennepkwekerij aan het licht

De aanhouding van een 52-jarige winkeldievegge op haar thuisadres heeft woensdagavond geleid tot het aantreffen van een hennepkwekerij in een woning in het centrum van Breda.

Gisteren werd rond 16.30 uur een 15-jarig meisje in een grote winkel aan de Kruisvoort betrapt op de diefstal van een Macbook. Op de beelden was te zien dat ze in het gezelschap was van een vrouw. Dit bleek haar 52-jarige moeder te zijn. Agenten gingen daarop naar het woonadres in het centrum om ook deze verdachte aan te houden.

De dienders belden aan en roken direct een sterke hennepgeur toen de deur open ging. De 52-jarige vrouw kwam naar buiten, deed direct de deur dicht en werd op straat aangehouden. De agenten gingen met haar naar het bureau. Daar bleek dat recent ook een anonieme melding over een mogelijke hennepkwekerij in die straat was binnen gekomen.

Onderzoek woning
Vervolgens werd besloten na overleg met de officier van justitie om een nader onderzoek in die woning in te stellen. Er werd een professionele hennepkwekerij met alle gebruikelijke randapparatuur ontdekt, met in een kamer op de eerste verdieping 102 en op de zolderetage 240 planten. De plantage is geruimd. Een 20-jarige man en een 87-jarige vrouw die zich in de woning bevonden werden ook aangehouden.