Drie inklimmers opgepakt nabij Gronsveld

Drie personen die uit een vrachtauto zijn geklommen dinsdagochtend zijn aangehouden. Getuigen meldden dat ze een twintigtal mensen uit een vrachtwagen zagen springen nabij de A2 in Eijsden en richting Gronsveld renden. Daarop werd direct de politie gealarmeerd, die een zoekactie startte. Korte tijd later zijn drie uitklimmers aangetroffen nabij Gronsveld. De overige mensen die gevlucht zijn, zijn niet meer gevonden.

Uiteindelijk zijn de mannen aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder (identiteits)onderzoek. De drie uitklimmers zijn afkomstig uit Eritrea. De vrachtwagenchauffeur uit Litouwen is kort gehoord en hem wordt niets ten laste gelegd. Het is nog niet duidelijk hoe lang de mannen in de vrachtwagen, die vanuit Noord Frankrijk onderweg was naar Brabant hebben gezeten, waar ze precies aan boord zijn gegaan en wat hun bestemming was.

Medewerkers van de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) doen het onderzoek in deze zaak. De vluchtelingen gaan, na afwerking van het strafrechtelijk onderzoek, het vreemdelingentraject in indien ze asiel willen aanvragen in Nederland.