Politie valt woning binnen met kogelwerende vesten

Woensdagavond omstreeks 17:45 uur is de politie een woning in de Ostadestraat in Ede binnen gevallen. Even daarvoor was er een melding binnen gekomen dat twee mannen, waarvan één met een vuurwapen, een passant hadden bedreigd. Beiden waren even daarvoor uit deze woning gekomen. Dat was de reden waarom de politie met getrokken pistool en kogelwerende vesten de woning binnen ging.

De passant zag de twee mannen de woning uitkomen. Eén van hen dreigde met een vuurwapen. Beiden liepen vervolgens via het voetpad van de Ostadestraat naar de Rembrandlaan in de richting van de Stadspoort. De ene man was circa 33 jaar, tussen de 1.65 en 1.70 meter lang met een gezet postuur. Hij heeft een buitenlands uiterlijk, met donker haar en een stoppelbaard. De tweede man is circa 1.60 meter lang, heeft een smal postuur en had ook een buitenlands uiterlijk. 

Kort nadat deze twee mannen waren weggelopen, kwamen er nog twee mannen de woning uit en liepen rustig de van Ostadestraat uit. Daar zijn geen signalementen van.

Kort na de melding werd gebruik gemaakt van Burgernet en Twitter. Daar werd gevraagd uit te kijken naar een grote zwarte Duitse personenauto met het kenteken EUSN819. Deze zou mogelijk betrokken zijn bij het conflict in de woning. De politie heeft nog heel veel vragen en het is nog onduidelijk wat er zich heeft afgespeeld in de woning. De politie startte direct na het incident met het onderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.