Verdachte dood Rinia Chitanie vandaag voor rechter

De 20-jarige man die de 68-jarige Rinia Chitanie in april zou hebben misbruikt en gedood, staat vandaag voor de rechter in Amsterdam. Het gaat om een eerste zogenoemde pro-formazitting. De rechtszaak begint om 11:00 uur zo meldt AT5. 

Rinia Chitanie werd op zondagavond 21 april rond 22:00 uur zwaar mishandeld op de Geervliet in Amsterdam Buitenveldert. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar in juni.

De advocaat van de verdachte liet eerder weten dat zijn cliënt een statushouder is. Volgens de advocaat verkeerde de 20-jarige man mogelijk in een psychose en kende hij Rinia Chitanie niet. De twintiger heeft de mishandeling bekend, ook heeft hij bekend dat hij haar misbruikt heeft.

Een paar honderd inwoners van Buitenveldert liepen na de dood van Chitanie mee in een stille tocht. "Haar naam moet herdacht worden en constant gezegd blijven worden", zei een van de organisatoren. "Zodat de dader opgeborgen gaat worden en niet over een paar jaar weer rondloopt en een ander slachtoffer gaat zoeken."