Getrokken wapens bij arrestatie: 'Uitstappen, klauwen laten zien'

De politie heeft gisteravond met getrokken pistolen twee mannen opgepakt in de Planciusstraat in Amsterdam-Centrum. De twee waren vermoedelijk betrokken bij een vechtpartij op het Osdorpplein om 18.15 uur. Bij die vechtpartij waren vuurwapens gezien. Na het incident reed er een auto weg. Het kenteken van die auto werd aan de politie doorgegeven, zo meldt AT5.

Leeg
Agenten zagen de auto enige tijd later in de Planciusstraat geparkeerd staan. De auto was toen leeg, daarom werd er door de politie gewacht totdat er iemand zou instappen. Uiteindelijk stapten twee mannen de auto in, ze zijn daarna door agenten onder schot gehouden en uit de auto gepraat. "Uitstappen, klauwen laten zien!"

Op beelden van een buurtbewoner is te zien dat een van de twee verdachten verbaasd lijkt te reageren. "Wat is er met jullie, man?", vraagt hij meerdere keren. Hij moet achteruit naar de agenten lopen en wordt bij een politieauto geboeid.

Veel lawaai
"We maken wat mee he?", zegt een van de buurtbewoners die de arrestatie bekeken. "Dit kan van alles zijn. Opeens hoor je zoveel lawaai, 'uitstappen, uitstappen, handen omhoog, handen omhoog'."

De politie laat weten dat de twee nog steeds vastzitten.