Dartbond BDO loopt verder leeg: scheidsrechters stappen op

Dartbond BDO loopt verder leeg. Het zijn niet de spelers die de overstap maken naar de PDC. Het zijn nu de scheidsrechters die ermee stoppen. Vorige week maakte scheidsrechtersbaas Richard Ashdown zijn vertrek bekend. Op vrijdag volgden Marco Meijer en Antony Dundas. 

Ashdown volgde in 2013 Martin Fitzmaurice op als gezicht Masters of Ceremonies bij de toernooien van de BDO. Hij begon zijn loopbaan als spotter waar hij de regie naar de juiste camerashots wist te sturen. Ashdown wist en weet welke favoriete combinaties spelers gooien om tot een finish te komen waardoor Ashdown heden ten dage nog altijd als spotter te vinden is in de regiewagen.

Ashdown liet weten ‘omdat de BDO in een overgangsperiode zit en ik voel dat alle inspanningen uitgeput raken is het tijd voor mij om een volgende stap te zetten’. Ashdown laat verder weten dat deze beslissing zijn eigen beslissing is en niet opgelegd door de BDO of andere contractvormen. Little Richard wenst de BDO voorman Des Jacklin en zijn team het allerbeste toe. Een echte reden is dus niet gegeven. 

Vandaag volgden dus het bericht dat zowel callers Marco Meijer als Antony Dundas dinsdag hun ontslag hebben ingediend. 

Waarschijnlijk is ook caller Nick Rolls opgestapt. Die heeft zich echter niet op de sociale media laten horen. Van de scheidsrechters die op Lakeside actief waren, is er nog ééntje over. De kans dat hij ook vertrekt is groot. De reden? Dat blijft gissen. Is het geld? Is het de relatie tussen de scheidsrechters en het bestuur? Alles is mogelijk. De duidelijkheid is er nog niet. De BDO laat niks van zich horen. Op Twitter weten spelers ook niet wat er speelt. Jacques Nieuwlaat schreef al over (het gebrek aan) communicatie van de BDO

Het darten gaat wel verder bij de BDO. Dit weekend zijn de Luxemburg Open en Luxemburg Masters. Nu nog iemand om de scores om te roepen. 

Update 19:32 uur

Inmiddels hebben ook scheidsrechters Nick Rolls en Charlie Corstorphine hun ontslag ingediend. Alle vaste callers zijn nu weg. De BDO kwam daarop met een statement. "We worden overladen met reacties van potentiële opvolgers. Van amateur tot professionele scheidsrechters. We zullen alle aanmeldingen bekijken en eind volgende week een nieuw MC en scheidsrechtersteam presenteren." 

Over de recente berichten dat het bij de BDO onrustig is zegt CEO Des Jacklin: "Het is al zes jaar onrustig, maar nu hebben we eindelijk duidelijkheid." Dit redactielid is benieuwd wat die duidelijkheid is, voor de buitenwacht is het nog totaal niet helder. Een bedankje voor bewezen diensten kon er ook niet eens af.