FOK! Wat een weer: nieuw record?

Een record-groet!  

Ik wil iedere weerliefhebber van harte feliciteren met het nieuwe record dat we gisteen geboekt hebben. Eindhoven is de gelukkige met 39,3 graden. Dit is nog nooit vertoond. Ik begrijp dat het voor veel mensen wat teveel van het goede is, maar het is toch wel heel bijzonder dat een record van 75 jaar nu gesneuveld is. En we zijn er nog niet!

Overal werd het gisteren 30 graden of meer. Ook op de Wadden. Toch stak er in de middag een behoorlijk pittige zeewind op, die het kwik toch aardig deed dalen. De zeewind reikt tot het midden van het land. Aan de kust koelde het af tot 26 graden, maar in het binnenland is het nu nog ruim 30 graden. Ook verscheen er enige bewolking ten tonele, en terwijl ik dit schrijf is de bewolking zelfs vrij dik. Het gaat vooral om hoge bewolking.

Ook zijn er een aantal zware regen-en onweersbuien ontstaan boven Frankrijk en de Ardennen. De resten hiervan zouden het kwik nog in toom kunnen houden.

Na een warme nacht van 18 tot 23 graden, moet het kwik dan toch wel razendsnel gaan oplopen. Voor het middaguur is het op veel plaatsen al tropisch. Uiteindelijk moet het dan zo'n 33 tot 39 graden worden. Als echt alles meezit kan het in het zuiden net 40 graden worden, maar dat hangt af van de bewolking. De kans op zeewind is morgen kleiner.

Ook het vermelden waard is, is dat er vandaag opnieuw een aantal fikse donderbuien gaan ontstaan boven Frankrijk. Deze trekken dan geleidelijk naar het noorden. Ook in Belgie ontstaan er weer een paar. Voor ons land is de kans echter klein. Alleen in het zuidwesten kan zo'n bui binnendrijven.

Op naar het nieuwe record.  

Hitte in de auto (Foto: Nijmegen)
Bloedheet in de auto, gelukkig was er een goede airco. (Foto: Nijmegen)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.