Bokser Dadashev (28) overleden na zwaar gevecht

Bokser Maxim Dadashev is dindsdag overleden. De Rus, slechts 28 jaren jong, vocht vrijdagavond in het Amerikaanse Oxon Hill tegen Subriel Matias uit Puerto Rico, met als inzet een mogelijke kans om voor een wereldtitel in het lichtweltergewicht te vechten.

Matias en Dadashev begonnen beiden met een 13-0 record aan het gevecht en het was Matias die alsmaar meer domineerde. Na de elfde ronde vond Dadashev's coach Buddy McGirt het mooi geweest. Hij smeekte de Rus om het gevecht namens hem te beëindigen, waar niet echt een antwoord op kwam. Dat was voor McGirt genoeg en de bezorgde coach liet de scheidsrechter weten dat het klaar was.

"Ik zag dat hij teveel geraakt werd en toen ik hem naar de hoek zag lopen wist ik het zeker", aldus McGirt. "Uit respect vroeg ik het aan hem, maar ik zou hem echt niet verder hebben laten vechten." Na afloop zakte Dadashev in elkaar en begon Mad Max hevig over te geven, waarna hij vervoerd werd naar het ziekenhuis en in coma gehouden werd. Daar overleed de vader van één kind dinsdag aan zijn verwondingen aan het hoofd.

Het einde van het gevecht (Bron: YouTube)