'Explosieve toename' elektrische stepjes en skateboards: politie neemt voertuigen in

Elektrische steps en skateboards: superhip en in grote steden razend populair. Alleen in Nederland nog altijd verboden. Desondanks neemt het aantal steps en skateboards in Nederland enorm toe.

Dat meldt de politie Bijlmermeer op Facebook. Het politieteam spreekt zelfs in het stadsdeel van een 'explosieve toename'. Ook zogenaamde One-wheels of Monowheels duiken vaker op. De politie heeft nu besloten om strenger op te treden tegen gebruikers van deze voertuigen.

In Nederland is het gebruiken van de elektrische stepjes en skateboards op de openbare weg namelijk verboden. De apparaten hebben vaak geen goede rem en geen stabiele zitplaats, waardoor er geen goedkeuring wordt gegeven. De politie verwacht dat die goedkeuring er voorlopig ook niet zal komen. Bestuurders van de elektrische voertuigen zijn bij een ongeluk bovendien niet verzekerd. 

Gebruikers van de voertuigen kunnen een boete krijgen. Ook worden de stepjes en skateboards in beslag genomen. De politie geeft aan dat, hoewel er geen cijfers bekend zijn, in de hele stad steeds meer gezien worden. Desalniettemin blijft de strengere controle voorlopig beperkt tot Zuidoost.