Meisje likt tongspatel en stopt 'm terug, moeder gearresteerd

Een vrouw uit het Amerikaanse Jacksonville (Florida) is gearresteerd. De 30-jarige Cori Ward maakte een filmpje waarop haar dochter aan een tongspatel likt - je weet wel, zo'n ding waarmee de arts je tong naar beneden duwt - om deze vervolgens terug te leggen.

Op het filmpje is een tekst bij de bak met spatels te zien, waarop wordt gevraagd niet aan de medische benodigdheden te zitten. Niet onredelijk, behalve voor moeder en dochter Ward: "Vertel me niet hoe ik mijn leven moet leven!", schreef ze bij een Snapchatfilmpje waarop haar dochter het ding likt en teruglegt.

De video kwam op Facebook terecht en kwam zo ook onder de aandacht van de politie, waarop Ward werd gearresteerd en aangeklaagd wegens het knoeien met een gebruiksproduct zonder rekening te houden met mogelijk lichamelijk letsel of zelfs dood, zo valt te lezen in de gevangenisdocumentatie van Jacksonville.

Ward zegt doodsbedreigingen gehad te hebben wegens de video en gaf toe dat ze een beetje dom handelde: "Eerlijk waar, ik dacht niet na." Het medisch centrum heeft laten weten de hele boel in de betreffende kamer vervangen en gereinigd te hebben, van letsel bij patiënten was geen sprake. Ward mag zich vrijdag voor de rechter verantwoorden.

De vraag van de dag mag duidelijk zijn: waar heb jij allemaal al eens aan gelikt?