'Aangerand door een snotaap in het zwembad'

Wat voor veel mensen een leuk dagje uit moest zijn, eindigde in een nachtmerrie afgelopen zaterdag in zwembad De Fakkel in Ridderkerk. Al de hele dag was de sfeer gespannen, en de situatie liep volledig uit de hand nadat zo'n honderd jongeren, voornamelijk van allochtone komaf,  het toegangshek bij het peuterbad bestormden zo schrijft De Telegraaf. 

Ouders en kinderen werden overlopen, er waren talrijke vechtpartijen, er zouden kluisjes zijn leeggeroofd en vrouwelijke bezoekers zouden zijn aangerand. Een van de bezoeksters verklaart: "Ik ben aangerand door een snotaap die ook nog boos werd toen ik zei dat hij zijn poten thuis moest houden." De politie werd opgetrommeld en het zwembad werd ontruimd. Volgens directrice Angela Snel heerste er 'totale anarchie'. Ze geeft aan dat het om een uitzonderlijke situatie ging, die nooit meer mag voorkomen. 

Het zwembad heeft inmiddels maatregelen genomen om overlast tegen te gaan. Zo wordt het familiezwemmen ook in de zomermaanden ingevoerd en wordt er bekeken of er een pasjessysteem kan worden ingevoerd, waarbij het pasje wordt ingenomen bij wangedrag. 

Volgens een oud-medewerkster is het structureel mis met de personeelsbezetting en is het wachten tot er iemand verdrinkt: "Want het personeel is zo druk met wat er op de kant gebeurt dat dat ten koste gaat van het zicht op het water.” Ter illustratie: er waren afgelopen zaterdag zeven personeelsleden aanwezig, waarvan er slechts twee in vaste dienst zijn, op een bezoekersaantal van tweeduizend gasten, aldus RTV Rijnmond.