Marokkanen terroriseren meisjes in zwembad

Een zwembad in het Zeeuwse grensdorpje Koewacht heeft het helemaal gehad met Belgische jongeren die het zwembad terroriseren met mishandelingen, aanrandingen en intimidatie. Burgemeester Lonink heeft bevolen dat alleen gasten met een abonnement nog naar binnen mogen. 

Door alleen abonnementhouders binnen te laten heeft de zwemleiding te allen tijde de adresgegevens van zich misdragende gasten. "We verwachten dat probleemjongeren hierdoor wegblijven", aldus medewerkers van het zwembad. "Deze situatie duurt al twee jaar en wordt steeds erger", aldus een andere zwembadmedewerker. "Ze terroriseren het zwembad. Ze denken dat ze hier de baas zijn."

Deze week was het weer een aantal keer raak. Maandag werden drie meisjes in een hoek gedreven en betast door een groepje jongeren. Een vader van één van de meisjes heeft aangifte gedaan. Woensdag zocht een groepje Belgische jongeren de confrontatie met jongeren uit Koewacht. Nadat de zwembadleiding de Belgen het zwembad uit wilde zetten, weigerden deze te vertrekken. Uiteindelijk wist de opgetrommelde politie met behulp van poitiehonden de jongeren te verwijderen.

"Kijk, mijn persoonlijke mening is zo dat een kleine groep Marokkanen het verknalt voor andere Marokkanen", vervolgt hij. "Zoals u nu ziet, vandaag, hebben we ook genoeg Marokkanen binnen. Belgische Marokkanen, Nederlandse Marokkanen. Nul problemen. Maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat mensen die naar het zwembad komen aangerand worden; in elkaar geslagen worden. Dat is te gek voor woorden."

Een zwembadgast zegt dat het verder gaat dan alleen het zwembad. "Sommige ouderen durven niet alleen naar de buurtsuper, omdat er zoveel jongelui staan en niet aan de kant gaan en onrespectvol zijn."

Het zwembad gaat in ieder geval een beveiligingscamerasysteem ophangen om ook de ligweide in de gaten te houden, er komen extra beveiligers en een extra life-guard.