Gestolen clubkleding PSV terecht; drie arrestaties

De recherche heeft donderdag aan het eind van de middag drie mannen aangehouden in een onderzoek naar een omvangrijke diefstal bij PSV. Vorige week werd vanaf het trainingscomplex van de voetbalclub een grote hoeveelheid sportkleding gestolen.

In de ochtend van woensdag 19 juni werd duidelijk dat de diefstal had plaatsgevonden op De Herdgang. Vanuit een kleedkamer bleken tientallen dozen met daarin onder meer hagelnieuwe clubshirts, trainingspakken en hoodies te zijn meegenomen door onbekenden. De verkoopwaarde van de buit bedroeg zo’n 200.000 euro. De kleding is nog niet op de markt en maakt onderdeel uit van de nieuwe kledingcollectie van PSV.

In het onderzoek werden onder meer bewakingsbeelden bekeken. Daarop waren in de nacht dinsdag op woensdag drie personen te zien die de spullen meenamen. De deuren en sloten van meerdere kleedkamers bleken geforceerd. Van de daders ontbrak verder ieder spoor.

Tussenpersoon
Terwijl het onderzoek naar de diefstal gaande was, zocht een onbekende man contact met de fanshop van PSV. Hij wist van de diefstal en zei dat hij als tussenpersoon voor een geldbedrag van enkele duizenden euro’s kon zorgen dat de shirts weer in het bezit van de voetbalclub kwamen. Na overleg met de recherche werd een afspraak gemaakt op een locatie in Gelderland.

Overdracht
Uiteindelijk werd afgesproken om de overdracht van het geld en de shirts te laten plaatsvinden in een loods in Winterswijk. Donderdagmiddag kwamen drie mannen op het afgesproken tijdstip tevoorschijn bij de loods: “Ze dachten te maken te hebben met medewerkers van PSV, maar in werkelijkheid hadden ze afgesproken met twee agenten in burger. Tijdens de ontmoeting in de loods werd het gebouw omsingeld door agenten. Onze verdachten zaten in de val”, zo vertelt de recherche. Tijdens de ‘overdracht’ werden de drie mannen aangehouden voor heling. Ze bleken de gestolen kleding bij zich te hebben.

Verder onderzoek
De aangehouden mannen zijn 40, 41 en 67 jaar oud en komen uit Maastricht, Rijswijk en Den Haag. Ze zitten in de cel en worden verhoord. Onderzocht wordt of ze een rol hebben gehad bij de diefstal. Het onderzoek gaat verder. Alle spullen worden teruggegeven aan PSV. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Samenwerking
De recherche laat weten blij te zijn met de actie: “Het is goed dat PSV contact met ons heeft gezocht. Onze nauwe samenwerking heeft zaak zeker versneld”. Ook PSV kijkt tevreden terug: “Wij zijn zeer blij dat de recherche zo accuraat heeft gereageerd en tot actie is overgegaan. Goed dat er drie mannen zijn aangehouden. Wij wachten de ontwikkelingen in het onderzoek verder af”, zo laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten.”