Johnny O. voor de rechter om dodelijke 'verkeersruzie' A10

Vandaag gaat de rechtszaak rond het dodelijke verkeersongeval op de A10, eind vorig jaar, verder. Johnny O. wordt er van verdacht de motor te hebben aangereden waarop Ronald (44) en Selena (34) op dat moment zaten. De twee overleefden de aanrijding niet.

Voorafgaand aan het incident ter hoogte van het Coenplein zou een verkeersruzie hebben plaatsgevonden met het stel op de motor. De vijftienjarige dochter van de uit Krommenie afkomstige Johhny O. zat naast hem in de auto. Meerdere getuigen, onder andere de dochter, hebben aan het Openbaar Ministerie verklaard dat de 52-jarige O. met opzet tegen de motor aanreed tijdens de ruzie. Hij zou een ruk aan het stuur naar rechts hebben gegeven.

'Per ongeluk op motor ingereden'
Zelf ontkent O. de twee bewust te hebben aangereden. Hij zegt zich niet niet te kunnen herinneren dat hij een stuurbeweging naar rechts maakte. Volgens zijn advocaat, Bart Swier, zou Johnny O. per ongeluk op de motor hebben ingestuurd. 'Hij heeft een abrupte beweging naar rechts gemaakt doordat hij naar zijn dochter keek, die aan het schreeuwen was naar de motorrijder vanwege alle hectiek', zei Swier tijdens een eerdere zitting.

Familie en vrienden van de verdachte geloven ook niet dat er opzet in het spel was. Volgens een vriend werkte O. als chauffeur voor ouderen en reed hij daarom altijd erg voorzichtig. Volgens die vriend had Johnny O. in 2016 nog een ernstig ongeluk waaraan hij een trauma heeft overgehouden. 'Wij denken dat hij door dit trauma in paniek is geraakt.'