Naam Anne Frank gewijzigd

Anne Frank gaat voortaan door het leven als 'Anne'. Ja, door het leven, dus we hebben het niet over het Joodse meisje, dat dankzij haar dagboeken wereldberoemd werd, maar voor die tijd helaas om het leven kwam in een concentratiekamp. Het gaat hier om een of andere rapper, protegé van Lange Frans, die graag als 'Anne Frank' optrad.

De rapster kwam onder vuur te liggen wegens haar naamkeuze, maar ook vanwege de nodige ietwat antisemitische tweets uit haar verleden. "We janken allemaal als joden worden vergast...maar..er worden elke dag 100000 kippen vermoord...", klinkt het bijvoorbeeld, terwijl we onder meer ook hoogstaande berichten zien als "Als Taylor Swift een jood was zou ik haar persoonlijk vergassen."

Lange Frans zei zelf niet op de hoogte te zijn van de tweets en benadrukte vooral haar goede kant. Zelf liet Anne weten dat ze voor Anne Frank als artiestennaam koos, omdat dat al sinds de basisschool haar bijnaam was. "Toen las ik haar boeken ook, ze is inspirerend en een voorbeeld van hoe je in een ondraaglijke situatie kunt leven."

Hieronder zijn nog wat pareltjes te lezen van de cultuurverrijkende rapster.