Enorme ravage na plofkraak Amsterdam

De recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar een plofkraak die op de vroege ochtend van woensdag 19 juni heeft plaatsgevonden op de Postjesweg in Amsterdam. Bij de plofkraak is niets buitgemaakt.

Rond 03:30 uur kwamen  bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er een harde knal is gehoord in de omgeving van de Postjesweg. Toegesnelde politiemensen constateren dat één van de twee aanwezige geldautomaten is geforceerd met - vermoedelijk - explosieven. Ook omliggende panden zijn beschadigd geraakt door de enorme knal. Bewoners van de bovenliggende woning zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om eventueel nog aanwezige explosieven veilig te verwijderen.

Getuigen zagen na de plofkraak een rode scooter zonder kentekenplaten met twee personen wegrijden in de richting van het Columbusplein. Agenten en een politiehelikopter zochten in de omgeving naar deze personen, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Getuigenoproep
De recherche spreekt graag met getuigen, of mensen die meer informatie hebben over deze plofkraak. Ook beelden van de twee personen op de scooter zijn zeer welkom. Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via het tipformulier kan men ook beeldmateriaal ter beschikking stellen van het onderzoeksteam.

Enorme ravage na plofkraak Amsterdam (Foto: Politie.nl)
Enorme ravage na plofkraak Amsterdam (Foto: Politie.nl)