Kilometer Kampioen: zoveel mogelijk treinkilometers op een dag

Op 29 juni is de derde editie van Kilometer Kampioen. Tijdens deze wedstrijd gaan ruim 150 reizigers de uitdaging aan om in een dag zoveel mogelijk treinkilometers af te leggen. Kilometer Kampioen is een initiatief van Treinreiziger.nl en vindt elke twee jaar plaats. In 2015 werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd.

Dit jaar is het doel om in 18 uur zoveel mogelijk treinkilometers af te leggen. Bij eerdere edities kregen deelnemers 24 uur de tijd. De wedstrijd is een hele puzzel, want elk traject telt maar 1 keer mee (met uitzondering van Zwolle – Meppel en Roermond – Sittard). Als extra hindernis moeten alle deelnemers tussen 11:00 en 15:00 uur de stempelpost op station Utrecht Centraal hebben bezocht. Als bewijs van de versleten kilometers gebruiken de deelnemers hun ov-chipkaart of verzamelen deelnemers selfies op elk station.

Koen Nijbroek was de winnaar van 2017 en wist in 24 uur maar liefst 1979 kilometers af te leggen. Ook dit jaar is hij van de partij. Zijn tip om zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te kunnen behalen: “Breng je conditie op peil voor de wedstrijd. Doe gedurende de wedstrijd voldoende rek- en strekoefeningen want je zult al je overstappen zo krap mogelijk moeten plannen om te winnen. In twee minuten heel Utrecht Centraal door rennen vergt opperste concentratie en conditie. En met een dosis geluk vlieg je zo van de ene in de andere InterCity.”

NS maakt samen met Treinreiziger.nl Kilometer Kampioen mogelijk. Op Station Utrecht Centraal moedigt een team de deelnemers aan. Tot 04:00 uur blijft het spannend en strijden de deelnemers om de titel Kilometer Kampioen 2019. Inschrijven voor Kilometer Kampioen kan op Treinreiziger.nl; wees er snel bij want er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar.