Zanger Megadeth heeft keelkanker

Zanger Dave Mustaine van metalband Megadeth heeft maandag naar buiten gebracht dat hij lijdt aan keelkanker.

De 57-jarige zanger bracht het nieuws via Twitter naar buiten. "Ik ben gediagnosticeerd met keelkanker. Dat is iets wat je met respect moet tegengaan, maar ik heb eerder obstakels overwonnen. Ik werk nauw samen met mijn doktoren en we hebben een plan gemaakt dat volgens hen 90 procent kans van slagen heeft. De behandeling is al begonnen."

Mustaine was in de jaren tachtig een aantal jaren lid van de metalband Metallica voordat hij vervangen werd door Kirk Hammet. Hij besloot zijn eigen band op te richten en Megadeth werd een wereldwijd succes. Megadeth wordt dan ook gezien als één van de meest invloedrijke metalbands uit de geschiedenis en heeft inmiddels al meer dan 38 miljoen albums verkocht en twaalf Grammy nominaties ontvangen.

"We zullen de meeste shows dit jaar afzeggen", gaat Mustaine verder over de planning van zijn band. "De Megacruise 2019 zal doorgaan en de band zal daar ook aanwezig zijn in één of andere vorm, volg Megadeth.com voor het laatste nieuws. Megadeth zal zo snel mogelijk weer terug op het podium staan en ik kan niet wachten tot iedereen ons nieuwe album kan horen. Ik ben enorm dankbaar voor mijn team, familie, artsen, bandleden, trainers en nog veel meer. Ik hou iedereen op de hoogte. Tot gauw."


Megadeth - Ashes In Your Mouth (Bron: Youtube)