Qatar pakt punt op Copa América tegen Paraguay

Qatar heeft een punt gepakt op de Copa América. De Aziatisch kampioen speelde met 2-2 gelijk tegen Paraguay. Qatar accepteerde de uitnodiging voor de strijd om de Copa América met enthousiasme. Deelname aan het Zuid-Amerikaanse kampioenschap moet helpen om op het WK in 2022 als gastheer goed voor de dag te komen.

De start van de wedstrijd was ingegeven door zenuwen. In de eerste minuut liet doelman Saad Al Sheeb zich van een slechte kant zien door de bal bij het uitverdedigen pardoes in de voeten van een tegenstander te schieten. Paraguay verzuimde te profiteren van het gestuntel achterin, maar had na vier minuten wel een voorsprong te pakken. Oscar Cardozo benutte een door Qatar tevergeefs betwiste strafschop na hands van Pedro Miguel.

Na de 1-0 kreeg Qatar diverse kansen om op 1-1 te komen.Onder anderen Almoez Ali, Hassen Al Heidos en Abdulaziz Hatem lieten na die te benutten. In de 52e minuut dreigde de opgave voor de Aziaten nog groter te worden na de tweede treffer van Cardozo. Op advies van de VAR werd de 2-0 van Paraguay wegens buitenspel afgekeurd. Drie minuten later was het wel 2-0 na een fraai afstandsschot van invaller Derlis González.

Qatar toonde naast het frisse aanvalsspel veerkracht als een van de sterke punten. In de 68e minuut tekende Almoez Ali met enige fortuin met een schot van afstand voor de aansluitingstreffer, waarna Boualem Khoukhi een klein kwartier voor het einde de comeback compleet maakte.

De volgende test voor Qatar is Colombia. Het laatstgenoemde land was zaterdag te sterk was voor Argentinië, de volgende tegenstander van Paraguay.

Samenvatting Paraguay - Qatar. (Bron: YouTube)