Voetbalsters naar achtste finales WK

De Nederlandse voetbalsters hebben zich op het WK in Frankrijk geplaatst voor de achtste finales. In Valenciennes werd Kameroen in het tweede groepsduel met 3-1 verslagen en dankzij de eerdere 1-0 zege op Nieuw-Zeeland is Nederland zo al zeker van de volgende ronde.

Nederland begon sterk, maar daarna ging het een stuk minder soepel. Kameroen speelde fysiek en maakte het Oranje bijzonder lastig, maar kort voor rust sloeg de ploeg van Sarina Wiegman toe: Shanice van de Sanden gaf een goede voorzet, Vivianne Miedema kopte raak. Voor de pas 22-jarige spits was het al haar 59e interlandgoal, waardoor ze het record van Manon Melis evenaarde.

Lang konden de Nederlandse fans niet juichen, want binnen twee minuten werd keepster Sari van Veenendaal verschalkt door Gabrielle Onguéné. Kort na rust kwam Nederland wederom op voorsprong: Dominique Bloodworth maaide over een pass van Jackie Groenen heen, maar de bal kwam bij Bloodworth terug en dit keer tikte ze de 2-1 binnen.

Een volley van Miedema voor 3-1 ging net naast, maar Nederland bleef aanvallen. Een grote kans van Kameroen ging net naast Van Veenendaal's goal en kort voor tijd viel de bevrijdende goal: Miedema maakte na een fraaie actie de 3-1 en kroonde zich daarmee gelijk tot all-time topscorer in het nationale Nederlandse vrouwenvoetbal.

Op 20 juni speelt Nederland in Reims de laatste groepswedstrijd, Canada is dan de tegenstander.

Nederland

3 - 1

Kameroen

41' Miedema
 48' Bloodworth
 85' Miedema
   43' Onguéné

Gele kaart: , Manie,Ngo Mbeleck, Feudjio, (Kameroen)

Aboudi Onguéné

Voetbalsters naar achtste finales dankzij twee doelpunten van Miedema (Pro Shots / Remko Kool)