Alaphilippe wint zesde rit Dauphiné na vroege vlucht, Yates blijft leider

Julian Alaphilippe heeft de zesde rit van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Fransman maakte deel uit van de vroege vlucht en was in een sprint met Gregor Mühlberger net iets te snel voor de Oostenrijker. Adam Yates blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Het peloton kreeg vandaag een overgangsrit voorgeschoteld naar het hooggebergte, al was in de laatste vijftien kilometer nog een stevige klim opgenomen in het parcours. Na twaalf kilometer vertrok er al een vroege vlucht en die zou het tot het einde van de rit volhouden. De namen van de kopgroep waren Julian Alaphilippe, Gregor Mühlberger en Alessandro De Marchi.

De kopgroep kreeg onderweg meer dan twaalf minuten en op de klim in de laatste vijftien kilometer had de kopgroep van drie nog tien minuten voorsprong. Op die klim moest De Marchi in de slotkilometer lossen bij de twee anderen en die zouden dan ook uitmaken wie de zesde etappe in het Critérium du Dauphiné zou winnen. In een spannende sprint was Alaphilippe net iets sneller dan Mühlberger en pakte alweer zijn tiende overwinning van het seizoen.

In de top van het algemene klassement veranderde er niks. Er werd een stevig tempo gereden op de slotklim, maar van de klassementsrenners kwam niemand in de problemen. In het weekend staan nog twee bergetappes op het programma in de Franse rittenkoers.