FC Twente pakt door en haalt derde zomeraanwinst op bij Standard Luik

FC Twente neemt Lindon Selahi transfervrij over van Standard Luik, zo meldt de promovendus uit Enschede donderdag via de officiële kanalen. De twintigjarige middenvelder zet zijn handtekening onder een tweejarig contract, met de optie op een derde seizoen in de Grolsch Veste. Selahi is na Julio Pleguezuelo (Arsenal) en Paul Verhaegh (VfL Wolfsburg) de derde aanwinst voor volgend seizoen.

"Terwijl we een andere speler volgden, kruiste opeens Lindon Selahi ons pad. Een technisch zeer vaardige verdedigende middenvelder van 20 jaar, met een sterke drive. Het leek ons een speler voor de toekomst. Hij moet nog wat stappen maken, maar heeft alles in zich een groeibriljant te worden. Voor zulke talentrijke jongens is het belangrijk spelers als Brama en Verhaegh in de kleedkamer te hebben", verklaart technisch directeur Ted van Leeuwen op de website van de Tukkers.

"Lindon was een beetje tussen wal en schip geraakt in Luik", vervolgt de Twente-directeur. "Dat spelers uit deze categorie in Nederland soms goed kunnen gedijen, hebben Dries Mertens en Nacer Chadli wel aangetoond. Dat zijn echter aanvallers, Lindon is een middenvelder. Een goed opgeleide, natuurlijk getalenteerde en intelligente speler die het spel goed leest en een zuivere pass in de benen heeft. We zien in hem toekomstig kapitaal voor FC Twente."

Selahi kijkt uit naar het avontuur in de Eredivisie. "FC Twente is een grote club met een rijke historie en een groot stadion. Ze zijn nu terug op het hoogste niveau van Nederland. Mijn toekomst ligt nu hier en ik wil het maximale geven voor deze club en de fans." De middenvelder is opgegroeid in België, maar komt als jeugdinternational uit voor Albanië, daar hij ook over een Albanees paspoort beschikt. De Twente-aanwinst speelde in zijn jeugdjaren voor Anderlecht, waarna hij verhuisde richting Luik.