Federer en Nadal naar halve finales Roland Garros

Tennisser Rafael Nadal heeft zich weer eens geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. De elfvoudig kampioen rekende in de kwartfinales af met Kei Nishikori in een bijzonder teleurstellend potje, waar we dan ook niet al teveel woorden aan vuil zullen maken. De nummer twee van de wereld stuurde de mondiale nummer zeven met 6-1, 6-1, 6-3 naar huis.

De andere kwartfinale van dinsdag was een stuk boeiender. De Zwitsers Roger Federer (3) en Stan Wawrinka (24) namen het daarin tegen elkaar op en het was Federer die via de tiebreak de eerste set naar zich toe wist te trekken. Wawrinka sloeg met een vroege break in set twee echter terug en na drie mislukte setpoints op eigen service wist hij de stand toch gelijk te trekken.

Halverwege de derde set leverde Federer zijn service in, maar die pakte hij gelijk terug. De twintigvoudig Grand Slam-winnaar liet vervolgens twee setpoints liggen, maar in de tiebreak was het na nog eens twee mislukte setpoints toch raak. In set vier ging het lang gelijk op, maar Federer kreeg alsmaar meer de overhand en een break op 4-4 bracht uiteindelijk de beslissing: 7-6 (4), 4-6, 7-6 (5), 6-4.

Federer en Nadal naar halve finales Roland Garros (Pro Shots / SIPA USA)
Federer en Nadal naar halve finales Roland Garros (Pro Shots / SIPA USA)