Boze ambtenaar schiet 12 collega's dood

In het Amerikaanse Virginia Beach heeft een boze ambtenaar, die recent ontslagen was bij de technische dienst van de gemeente, twaalf (oud-)collega's doodgeschoten. De 40-jarige DeWayne Craddock opende het vuur rond vier uur 's middags, waarbij hij volgens de politie op meerdere verdiepingen voor slachtoffers zorgde.

In de loop van de vrijdagmiddag veranderde een kantoor waar vergunningen voor verbouwingen worden uitgegeven en waar de waterrekening betaald kan worden in een bloedbad. Ooggetuigen melden dat er vijftig tot zestig keer geschoten is; tien minuten na het begin arriveerde de politie. Vier agenten werden eveneens beschoten door Craddock, die na 'een hevig en langdurig vuurgevecht' geraakt werd, alvorens op weg naar het ziekenhuis zelf de pijp uit te gaan.

Politiechef James Cervera zegt er zeker van te zijn dat er meer slachtoffers gevallen zouden zijn als de schutter niet was uitgeschakeld. Binnen werden een pistool en een automatisch geweer gevonden, volgens Amerikaanse media had Craddock die recent gekocht.

Het was al even geleden dat er meer dan tien doden vielen bij een mass shooting in de VS: in oktober werden in een synagoge in Pittsburgh elf mensen gedood.