FOK! Wat een weer: bokkesprongen qua temperatuur

Hoi!  

De temperatuur maakt deze periode behoorlijk wat bokkesprongen. Zo zagen we gisteren nog minima die akelig dicht bij het vriespunt kwamen. Aan de grond vroor het zelfs op veel plaatsen, terwijl het op waarnemingshoogte slechts een paar tienden boven 0 kwam. Twente had de laagste temperatuur met + 0,6.

Wat je vaak ziet is dat er na zo'n koude nacht meestal een prachtige dag voor in de plaats komt. En dat was gisteren ook het geval. De zon scheen heel wat uurtjes. Er ontstonden wel wat stapelwolkjes, maar de zon bleef overheersen.  Het werd 18 tot 23 graden. 

We zien op de satellietbeelden een pakket bewolking vanuit het westen onze kant op komen. Hemelvaartsdag zal helaas niet zo zonnig verlopen als gisteren, maar een verregende dag wordt het ook niet. Komende nacht wordt het niet meer zo koud als afgelopen nacht, de minima liggen rond de 10 graden. Dit komt mede doordat die bewolking dus arriveert. Uiteindelijk gaat er ook wat regen vallen. Niet zo gek veel. Ik verwacht hooguit 2 tot maximaal 4 mm.

Vandaag is het overal nog bewolkt, maar de neerslag trekt dan wel geleidelijk weg. In het westen is het al droog, het oosten volgt in de middag. Er kunnen in de middag wel een paar opklaringen voorkomen, maar of dat heel veel zal zijn waag ik nog even te betwijfelen. De wind is zwak tot matig. De temperaturen lopen op naar 17 op de Wadden, tot 21 in Limburg. 

Het weekend lijkt behoorlijk warm te gaan verlopen. Maar er zitten nog wel mitsen en maren aan. Daarover komen we morgen te spreken, want de komende week ben ik uw weerman bij afwezigheid van de collega's.  

Tot morgen!  

Archieffoto  (Foto: Stephan5)
Lekker in het parkje. (Foto:Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.