RKC Waalwijk na vijf seizoenen terug in de Eredivisie

In de strijd om promotie naar de Eredivisie heeft RKC Waalwijk dinsdagavond met 4-5 gewonnen van Go Ahead Eagles. De heenwedstrijd in Waalwijk was in een 0-0 gelijkspel geëindigd. Door de winst keren de Waalwijkers na vijf seizoenen terug in de Eredivisie.

In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Na de rust was RKC de weg kwijt en kwam Go Ahead Eagles terug in de wedstrijd. Waarschijnlijk waren de spelers van RKC onder de indruk van een ernstige gebeurtenis tijdens de rust in de kleedkamer. De teamarts had namelijk een hartaanval gekregen. Naar verluidt is hij weer bij kennis en aanspreekbaar.

Een minuut voor tijd bij een stand van 3-3 scoorde Peter Lagedijk de 4-3. De thuisclub leek daarmee op rozen te zitten maar in de blessuretijd was het Stijn Spierings die RKC weer op gelijke hoogte bracht. In de laatste seconden werd het duel definitief beslist door een benutte strafschop.

RKC terug in de Eredivisie. (PRO SHOTS/Niels Boersema)