Play-offs van Keuken Kampioen Divisie gaan ook op de schop

Onlangs werd bekend dat vanaf volgend seizoen twee clubs direct degraderen uit de Eredivisie. Naast deze verandering gaan ook de play-offs om promotie op de schop, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad. Vanaf volgend seizoen strijden nog maar slechts zes clubs uit de Keuken Kampioen Divisie voor een plek in de Eredivisie.

Door de twee directe degradanten en dus ook twee clubs die direct promoveren moeten ook de play-offs veranderd worden. Vanaf komend seizoen gaan de vier periodekampioenen van de Keuken Kampioen Divisie en de twee hoogst genoteerde clubs op de ranglijst, de nummers één en twee niet meegerekend, strijden om de derde promotieplek naar de Eredivisie.

Het plan, waarover maandagavond bij de buitengewone bondsvergadering beslist wordt, krijgt de meeste steun van de betaald voetbalorganisaties, zo klinkt het. De nummer zestien van de Eredivisie sluit in de tweede ronde van de play-offs aan. Het systeem met periodekampioenen blijft voorlopig van kracht, aangezien er dan het gehele seizoen iets op het spel staat voor alle clubs.