Bezoek eens een begraafplaats!

Het is weekend en dus voor veel mensen bij uitstek hét moment om een leuk uitje te plannen. Nu valt er veel te zeggen voor een bezoekje aan een pretpark of museum, maar wie eens wat anders wil kan dit weekend ook een begraafplaats bezoeken. Gewoon, omdat het kan, en omdat het het weekend van de begraafplaats is. 

Er worden steeds minder mensen begraven, mensen kiezen er steeds vaker voor om gecremeerd te worden. En dat is zonde volgens Bartho Hendriksen van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen. In het programma Met het oog op morgen zegt hij: "Het is een soort geschiedenisboek. Als je er loopt kan je de geschiedenis van een stad of dorp lezen. Je kan zien wie er ligt, hoe een plaats is opgebouwd, wie belangrijk was en hoe ze zijn overleden. Is er bijvoorbeeld een ramp geweest? Het is een stenen archief."

Dus als je niks te doen hebt vandaag of morgen, bezoek eens een begraafplaats! Hier is een overzicht te vinden welke begraafplaatsen er open zijn voor publiek en welke activiteiten er zijn. 

Reichswald War Cemetery (Foto: DJMO)
Reichswald War Cemetery (Foto: DJMO)