Huurster laat kat ontsnappen, huisbaas bedreigt agenten

Twee agenten zijn afgelopen nacht omstreeks 01:00 uur voor een woning in het centrum in Breda door een 68-jarige man bedreigd met een mes. De dienders kwamen ter plaatse omdat de man een conflict had met een huurster. Hij is aangehouden voor de bedreiging.

De politie kreeg een melding dat een 20-jarige vrouw niet meer welkom was in haar kamer omdat zij de kat van de huisbaas had laten ontsnappen. Ze wilde nu wat spullen uit haar kamer halen maar mocht van de eigenaar niet naar binnen. Nadat de agenten haar verhaal hadden aangehoord, liepen zij naar de voordeur. Daar stonden bovenaan het trapje een man en een vrouw.

De man hield een vleesmes in zijn rechterhand, hield dat vervolgens dreigend boven zijn hoofd en riep naar de agenten “Kom dan”. De agenten namen respectievelijk het vuurwapen en pepperspray ter hand en sommeerden de man dat hij het mes moest laten vallen. Hij voldeed daar niet aan maar liep terug zijn woning binnen. Even later kwam hij zonder mes weer naar buiten waarna hij aangehouden werd. Het mes is in beslag genomen.

Niet het mes uit het verhaal ... (Afbeelding: Pixabay)
Niet het mes uit het verhaal ... (Afbeelding: Pixabay)