Ziggo Dome of de RAI: waar zou het Songfestival kunnen plaatsvinden?

Nu Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen, wordt het megaproject volgend jaar in Nederland georganiseerd. Burgemeester Halsema gaf al aan dat Amsterdam een optie is. Maar waar zouden de optredens dan plaatsvinden?

Een van de mogelijkheden is de RAI. Daar werd het evenement in 1970 ook al eens gehouden. Woordvoerder Katelijn Wilhelmy is in elk geval al enthousiast. "Ik dacht: holy fuck ze komen naar Nederland!", zegt ze. "En misschien wel naar de RAI."

Maar er zijn nog meer kapers op de kust. Danny Damman, directeur van Ziggo Dome, ziet het ook wel zitten om volgend jaar het Songfestival te verzorgen. "Nu gaat het spel beginnen!", aldus Damman. 

Stiekem rekening mee gehouden
Bij beide locaties hadden ze er stiekem al een beetje rekening mee gehouden. Zeker nadat Duncan Laurence het zo goed deed bij de bookmakers. "Ik had de datum er al met potlood ingezet", vertelt Damman. "Na gisteren heb ik dat wel iets meer met pen gedaan. Al staan er nog wel opties in de kalender, dat zijn grote acts."

Lees ook: Halsema: 'Songfestival welkom in Amsterdam'

De RAI moet ook nog wel even de beschikbaarheid checken. "We hebben een druk kalenderjaar", stelt Wilhelmy. "Het zou natuurlijk wel fantastisch zijn. We zijn er klaar voor." Hetzelfde geldt daarentegen voor Ziggo Dome. Damman concludeert nuchter: "Aan ons zal het niet liggen."