'Trump niet alleen afzetten, maar hetzelfde lot als Khashoggi'

Het o-zo liberale links in de Verenigde Staten blijkt keer-op-keer weer hun ware aard te laten zien in hun strijd tegen alles wat niet links is. Vrijdagavond was president Donald Trump weer eens het onderwerp van gesprek. Waar het normaal gesproken over het afzetten van Trump gaat, ging de linkse schrijfster Fran Lebowitch nog even een paar stapjes verder.

"Laat ik duidelijk zijn, hij verdient het om afgezet te worden. Toch zou een afzettingsprocedure het begin moeten zijn van wat hij verdient, het topje van de ijsberg", aldus Lebowitch in een interview tijdens een veelbekeken Amerikaanse talk-show 'Real Time with Bill Maher'. "Als ik erover nadenk wat hij écht verdient, dan moet hij overgeleverd worden aan de Saoedi's, begrijp je, zijn vrienden. Overleveren aan diezelfde mensen die die journalist hebben laten verdwijnen. Misschien kunnen zij dat trucje nog eens herhalen."

De uitspraken werden verwelkomd door applaus vanuit het publiek, terwijl dit toch duidelijk een referentie was naar de gemartelde, vermoorde en later in stukken gesneden Saoedi-Arabische journalist Jamal Khashoggi die in 2018 verdween na een bezoekje aan de Saoedische ambassade in Turkije.

Met deze harde woorden kreeg de linkse auteur direct via sociale media een stortvloed aan kritiek over zich heen. Zoveel zelfs, dat de regisseur van de show haar nog tijdens de uitzendig haar verontschuldigingen liet maken. "Ik had dit niet moeten zeggen. Ik had twaalf koppen koffie op, het spijt me dat ik dit gezegd heb".

Loze woorden, bleek later, want onmiddellijk werd de schuld bij de kijkers gelegd. Nadat gastheer Bill Maher de uitspraak op een pijnlijke manier wilde verzachten, ging Lebowitch nog even haar gram halen. "Ik heb er spijt van dat dit verkeerd begrepen werd, aangezien iedereen altijd alles verkeerd begrijpt tegenwoordig."