Kuzu werd aangehouden om Palestijnse vlag

Tunahan Kuzu is opgepakt door Israëlische soldaten. Dat laat DENK weten via een persbericht: "Vanmorgen bereikte ons het bericht dat de fractievoorzitter van DENK Tunahan Kuzu is aangehouden door Israëlische soldaten en agenten. Tijdens een werkbezoek in de stad Jeruzalem werd Tunahan Kuzu door een grote groep zwaar gewapende soldaten meegenomen toen hij richting de Al-Aqsamoskee liep."

DENK fractievoorzitter Tunahan Kuzu is op werkbezoek in Israël en Palestina. In Jeruzalem woonde hij afgelopen woensdag de Nakba-dag bij en liet zich verder op de hoogte stellen van de situatie, door contact te leggen met sociaal-maatschappelijke organisaties, historici, NGO’s en het bedrijfsleven. Gisteren was de delegatie van DENK nog aanwezig bij de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.

Update 12:22 uur
Volgens de Nederlandse Ambassade is Kuzu weer op vrije voeten. Dat meldt het NRC. De Israëlische politie ontkent dat ze Kuzu daadwerkelijk vastgezet hebben, hij zou enkel aangehouden zijn omdat hij een Palestijnse vlag bij zich had.