Uitslagen PSV - Heracles Almelo & Fortuna Sittard - Feyenoord

Zowel PSV als Feyenoord hebben hun laatste wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. PSV won thuis met 3-1 van Heracles Almelo en Fortuna Sittard kon het nog wel even spannend maken tegen Feyenoord, maar ging er alsnog met 1-4 af.

PSV eindigt op 83 punten: evenveel als vorig seizoen, maar dit keer slechts goed voor een tweede plaats. Luuk de Jong scoorde woensdag niet en zag concurrent Dusan Tadic in Doetinchem op gelijke hoogte komen. Beide spelers moeten daarom de topscoorderstitel delen. Heracles maakt zich op voor het slotstuk van de competitie en komt op 18 en 21 mei in actie tegen FC Utrecht in de eerste ronde van de play-offs.

PSV

3 - 1

Heracles Almelo

32' Droste
 48' Viergever
 89' Malen
   1' Konings

Gele kaart: Rosario, (PSV), Dalmau, (Heracles Almelo)

Konings (Peterson/ 74)

In de laatste speelronde van de Eredivisie heeft Feyenoord met 1-4 van Fortuna Sittard gewonnen. De Rotterdammers hadden het een periode lastig in Limburg, maar na een rode kaart voor de thuisploeg voetbalde Feyenoord zich in de laatste wedstrijd onder trainer Giovanni van Bronckhorst alsnog naar een ruime zege.

De wedstrijd draaide echter compleet om, toen Fortuna-verdediger Kai Heerings er ruim twintig minuten voor tijd met rood vanaf moest. Feyenoord kreeg bovendien een penalty na ingrijpen van de VAR, maar die werd verprutst door Steven Berghuis.

Een halve minuut later was het alsnog raak. Nicolai Jørgensen zorgde voor 1-2, en besliste een kleine tien minuten later de wedstrijd met een rake kopbal uit een goede voorzet van Berghuis. Diezelfde Berghuis poetste zijn gemiste penalty in de laatste minuut helemaal weg met een uitstekende goal: 1-4.

Fortuna Sittard

1 - 4

Feyenoord

45' Smeets    6' Kökcü