Ajax wint beker na 4-0 zege op Willem II

Ajax heeft na vijf jaar eindelijk weer een prijs gewonnen. In de finale van de KNVB-beker werd Willem II met 4-0 verslagen.

Willem II toonde aan het begin van wedstrijd dat het niet bang was voor de Amsterdammers en ging vol goede moed de strijd aan. De Tilburgers kwamen geregeld in de buurt in van het Ajax-doel en kregen zelfs kansen via Lewis en Isak. Ook Ajax kreeg echter kansen, waarvan de grootste voor Huntelaar was. Een schot van hem ging net naast.

Vijf minuten voor rust kwam de halve finalist van de Champions League op voorsprong. Blind scoorde uit een knappe kopbal. Nog voordat Willem II deze klap had verwerkt stond het ineens 2-0 toen Huntelaar scoorde uit een fraaie aanval. In de tweede helft was het beeld eenzijdig had Willem II niks meer in te brengen. Nadat Ziyech en Tadic kansen hadden gemist was het Huntelaar die de 3-0 voor zijn rekening nam.

Een kwartier voor tijd bepaalde Kristensen de eindstand op 4-0. In het resterende deel van de wedstrijd nam Ajax met het oog op drukke nog resterende programma gas terug en werd er niet meer gescoord.

Ajax wint de de KNVB-beker (Pro Shots / Toin Damen)