Nieuw te streamen in mei

Een avondje zappen doe je tegenwoordig door met je afstandsbediening het menu van je favoriete streamingdienst te verkennen. Wil ik een serie zien? Of een film? Heb ik zin in iets makkelijks, een diep drama of een duistere horror? Wil ik lachen of huilen? Het immer groeiende aanbod van de streamingboeren voegt in mei onder andere deze titels toe.

Netflix

De eerste Nederlandstalige Netflix Original komt vrijdag online: Undercover. Was al in België op tv (want het is oorspronkelijk Vlaams en was al aan omroepen verkocht voordat Netflix betrokken raakte), maar nu ook streaming te zien. De serie vertelt over undercoveragenten die infiltreren op de camping, aan de Nederlands-Belgische grens, waar een drugsbaron zijn vrije tijd doorbrengt. Bekende castleden zijn Anna Drijver, Frank Lammers, Tim Haars en anderen.

Undercover

Ook vrijdag te zien: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, een biopic van Joe Berlinger over seriemoordenaar Ted Bundy (Zac Efron), gezien door de ogen van Liz (Lily Collins), op wiens boek het verhaal is gebaseerd.

Fans van Lucifer kunnen vanaf woensdag 8 mei het vierde seizoen kijken. De serie was in Nederland al wekelijks op Netflix te zien; na de uitzending op het Amerikaanse FOX werd een aflevering bij ons aangeboden. Toen FOX de serie annuleerde nam Netflix de serie over, en het vierde seizoen, van tien afleveringen, verschijnt in zijn geheel volgende week.

Verder verschijnt op 3 mei de film Dumplin' met Jennifer Aniston, de duistere comedy Dead To Me met Christina Applegate, is op 17 mei seizoen 2 van The Rain te zien en worden de films 12 Monkeys (16 mei), The Great Gatsby (18 mei), The Dark Tower (22 mei) en Hotel Artemis (25 mei) aan het aanbod toegevoegd.

Volg op FOK!forum het Netflix-topic voor de laatste updates en om nieuwe toevoegingen te bespreken met andere FOK!kers.

Amazon Prime Video

Amazon voegt in mei het derde seizoen van Sneaky Pete toe (10 mei), plus het langverwachte tweede seizoen van de populaire comedy Fleabag (17 mei).

De grootste toevoeging komt echter op 31 mei, wanneer de miniserie Good Omens, gebaseerd op het gelijknamige boek van Terry Pratchett en Neil Gaiman, en geschreven door Gaiman, verschijnt. Centraal in Good Omens staan de pietluttige engel (Michael Sheen) en dare devil (David Tennant) die sinds hun leven als stervelingen bijzonder gesteld zijn geraakt op het leven op aarde. Het is dan ook ontzettend slecht nieuws voor beiden dat de wereld op zaterdag vergaat, als de Hemel en de Hel hun zin krijgen. Alles lijkt te gaan volgens het Goddelijke Plan, totdat blijkt dat de Antichrist nergens te bekennen is…

Good Omens: David Tennant en Michael Sheen

Bespreek toevoegingen en ervaringen van Prime Video in het eigen topic op het forum.

Ziggo Movies & Series

Het film-en-seriespakket van Ziggo bevat natuurlijk alle series van HBO, dus fans van Game of Thrones die beschikking hebben over een Ziggo-aansluiting weten dit allang te vinden. Aan het einde van de maand, nadat het laatste seizoen is afgelopen, is de HBO-documentaire over het maken van seizoen 8 te zien. De film heet Game of Thrones: The Last Watch en voor deze twee uur durende documentaire liep de Britse filmmaker Jeanie Finlay een jaar mee op de set. Ze volgde de cast en crew en kreeg een intiem kijkje achter de schermen op de epische sets. Omdat het nog top secret is wie uiteindelijk op de Iron Throne belandt, legde Finlay ook vast hoe de makers zelfs de kleinste spoilers verborgen probeerden te houden voor miljoenen GoT-fans.

In mei voegt Ziggo ook de Starz-serie Counterpart toe. Vanaf 2 mei is J.K. Simmons te zien in een geweldige dubbelrol; hij speelt personages uit twee parallelle universums (universa) die elkaar raken in Berlijn. Het is een spionageverhaal waarbij de spanning niet tussen twee landen, maar twee universa ligt. De serie kent twee seizoenen (en krijgt geen derde), dus je kunt 'm in z'n geheel kijken.

Verder komt het tweede seizoen van de FOX-serie Deep State naar Ziggo; vanaf 28 mei zijn wekelijks twee afleveringen te zien. Ook worden de drie seizoen van de in 2017 gestopte tienerserie Guidance toegevoegd (9 mei) en is seizoen 1 van The Enemy Within vanaf 20 mei te zien.

Videoland

Op Videoland kunnen abonnees de komende maand de films Son of Saul (2 mei), Need for Speed (5 mei) en Snowden (10 mei) zien.

Aan de seriekant verschijnen seizoen 8 van Hawaii Five-0 (3 mei), seizoen 4 van Nieuwe Buren (10 mei) en alle vier seizoenen van de soapserie Mistresses.

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Dit is de eerste keer dat we een overzicht proberen te geven van wat er nieuw is op de diverse streamingdiensten. Vind je dit nuttig? Kan het beter? Mist er een streamingboer? Laat het vooral weten!