NHL: Baarden helpen Sharks langs Avalanche

De ijshockeyers van de San Jose Sharks zijn de tweede ronde van de play-offs in de NHL begonnen met een zege. In de eigen Shark Tank werd de Colorado Avalanche met 5-2 verslagen en opvallend genoeg waren bij alle Sharks-goals de twee stevige baarden van Joe Thornton en Brent Burns betrokken.

Gabriel Bourque zette Colorado al snel op voorsprong, maar op aangeven van Burns trok Gustav Nyquist de stand gelijk. Colin Wilson bracht de Avalanche vroeg in de tweede periode op 1-2, Thornton scoorde de gelijkmaker. Zes minuten later stelde Burns teamgenoot Kevin Labanc in staat de 3-2 te scoren, waarna Burns zelf voor 4-2 zorgde. Hij maakte zijn fraaie avond af door Timo Meier in de slotfase te bedienen: 5-2.

De Carolina Hurricanes begonnen in New York aan de serie tegen de Islanders en dat leverde drie perioden lang geen enkele goal op. In overtime volgde de beslissing: Jordan Staal schoot de Hurricanes na ruim vier minuten naar de winst.

NHL play-offs zaterdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
21.00 St Louis Blues - Dallas Stars, West 2nd Round - Wedstrijd 2 (1-0 St Louis)*
02.00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets, East 2nd Round - Wedstrijd 2 (1-0 Boston)