Gewapende straatroof in Apeldoorn

In de nacht van zaterdag op zondag 21 april is een 23-jarige man uit Apeldoorn beroofd. Hij fietste rond 3:40 uur op de Meidoornweg toen twee mannen op een scooter naast hem stopten. Onder bedreiging van een vuurwapen dwongen ze hem zijn spullen af te geven. De politie zoekt mensen die dit hebben gezien of die het signalement van de mannen herkennen.

Het slachtoffer was onderweg naar huis toen de mannen hem tegenhielden. Een van de mannen trok een vuurwapen, richtte dat op het hoofd van de Apeldoorner en eiste zijn telefoon en geld. Omdat het slachtoffer geen geld bij zich had, namen de mannen naast de telefoon ook zijn rugtas met daarin persoonlijke spullen mee.

De politie is direct een onderzoek gestart en kan daarbij alle informatie gebruiken. Misschien heeft u iets gezien of gehoord op onderstaande vluchtroute, misschien herkent u het signalement van de verdachten of heeft u ergens de blauwe rugtas gevonden? Neem dan contact met ons op!

Signalement
De man die dreigde met het vuurwapen zat achterop de scooter. Hij was tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, had een slank postuur en droeg een zwarte jas met capuchon en iets zwarts voor zijn mond.

De bestuurder van de scooter bleef op de scooter zitten. Van hem is bekend dat het een man is, hij droeg een trui met capuchon en een donkere broek.

Vluchtroute
De beroving gebeurde op de Meidoornweg, het fietspad dat parallel loopt aan het spoor. Toen het slachtoffer zijn spullen had afgegeven, gingen de mannen er op hun scooter vandoor in de richting van de Linie. Onbekend is waar zij daarna zijn gebleven.

Iets gezien of buit gevonden?
De politie wil graag met mensen spreken die deze twee mannen op de scooter hebben gezien of herkennen aan het signalement. Het is goed mogelijk dat ze de blauwe rugtas van het slachtoffer van zich af hebben gegooid. Als u een blauwe rugtas heeft gevonden, neem dan ook contact op met Politie Apeldoorn via 0900-8844.