Ook op het water mag je niet te diep in het glaasje kijken

Bij de start van het vaarseizoen heeft de politie op de wateren in en rond Amsterdam meerdere controles gehouden. In zeven gevallen was er sprake van varen onder invloed van alcolholhoudende drank.

Ook op het water mag je niet te diep in het glaasje kijken (Foto Politie)
Ook op het water mag je niet te diep in het glaasje kijken (Foto Politie)De controles vonden plaats tussen 15.30 en 22.00 uur. Voor zeven schippers viel de alcolholtest negatief uit. Het hoogste alcoholpromillage bedroeg 1,5 promille (3x het toegestane). Tegen deze watersporters is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een vaarverbod opgelegd.

In de loop van de dag vonden er ook twee aanvaringen plaats. Hierbij vielen geen gewonden. In het centrum van Amsterdam vond een aanvaring plaats tussen een sloep en een rondvaartboot. In de Coenhaven raakten twee duwbakken los die tegen een cruiseschip en een zeeschip aankwamen.

Team Water Havens stelt een onderzoek in naar de oorzaken van deze schadevaringen. Voor de controles zijn drie schepen en meerdere RIB’s ingezet. Gelet op de resultaten volgen er meer controles op het water tijdens het paasweekend.