Overvaller dreigt medewerker juwelier Kalverstraat Amsterdam neer te schieten

Een medewerker van een juwelier in de Kalverstraat in Amsterdam krijgt eind vorig jaar de schrik van haar leven als ze wordt overvallen door een Engelssprekende man. Ze wordt bedreigd en de klant gaat er vandoor met meerdere sieraden. De overvaller is vastgelegd door bewakingscamera's.

De klant komt op 29 november rond een uur of 13.15 uur de winkel in lopen. Hij maakt een praatje en vraagt aan een medewerker of hij wat ringen mag zien. Dat kan. Hij moet even wachten maar krijgt dan al snel een paar sieraden aangeboden. De klant is geïnteresseerd en probeert de ringen uit. Hij geeft aan dat hij nog even verder wil kijken. Na een tijdje neemt hij weer plaats aan tafel en past hij de ringen opnieuw.

Achtervolging
Dan slaat de sfeer plotseling om. De man zegt in het Engels dat hij een vuurwapen bij zich heeft en dat hij de medewerker neer zal schieten als zij hem achtervolgt. De man grijpt nog even naar zijn jaszak, maar hij toont het wapen niet. De verdachte gaat er vervolgens met meerdere ringen vandoor. Ondanks het dreigement rent de medewerker toch achter de overvaller aan, maar de man weet te ontkomen.

De medewerker en haar collega's blijven geschrokken achter. De medewerker heeft het vuurwapen niet gezien, maar volgens de politie is ze nog altijd ontdaan door het incident. De vrouw voelde zich bedreigd en tot op heden heeft het incident nog steeds invloed op haar.

Signalement
De politie heeft naast de beelden ook een signalement van de verdachte. De man heeft een lichte huidskleur en is tussen de 30 en 40 jaar oud. Daarnaast is hij tussen de 1.60 en 1.70 meter lang. Tijdens de overval droeg hij een zwarte jas, een legergroene trui en een spijkerbroek. Ook droeg de verdachte een donkere muts en zwarte sportschoenen.