Politie zoekt familie onbekende jongen

Op maandagavond 8 april werd een onbekende minderjarige jongen aan getroffen in de stationshal van het centraal station in Utrecht. De Chinese jongen bleek niet in het bezit te zijn van identiteitspapieren en vertelde al enige tijd te zwerven op zoek naar zijn vader.

De jongen, zijn leeftijd wordt geschat tussen 12 en 16 jaar oud, was enkel in het bezit van een rugzak met kleding. Met behulp van een Chinese tolk is er een gesprek met hem gevoerd, maar dit leidde niet tot het bekend worden van familie of verblijfplaats. De jongen is inmiddels ondergebracht op een veilige plaats en de politie zet het onderzoek naar zijn achtergrond voort.

Vooralsnog heeft het opsporingsonderzoek nog geen bruikbare resultaten opgeleverd. Uit de camerabeelden blijkt dat de jongen op maandagavond 8 april, tussen 18.45 uur tot 19.03 uur, bij de fontein op het plein tussen de stationshal en Hoog Catharijne heen en weer liep. Hij heeft daar ook even onder het “bollendak” gezeten. Tussen 19.03 tot 19.30 uur stond hij bij de ingang van het station te praten met BOA’s van de NS. 

Het gaat om een jongen van Aziatische herkomst, vermoedelijk Chinees, leeftijd tussen 12 en 16 jaar oud. Hij heeft zwart kort stekelig haar en is 1.75 meter lang. Hij heeft een tenger postuur en is niet brildragend. Hij was gekleed in een zwarte hoodie (sweater met capuchon) en joggingbroek en droeg zwart/witte sportschoenen. De rugzak is meerkleurig met een opvallend rood vak aan de voorzijde.

De politie doet een dringende oproep aan het publiek om mogelijk relevante informatie met de politie te delen. De politie wil graag het volgende weten: "Wie herkent de jongen op basis van het signalement en de rugzak? Wie heeft de jongen op de bewuste avond gezien en/of heeft gezien waar de jongen vandaan kwam?" Mensen met informatie wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844 of het tipformulier op de website. Ook kan 0800-7000 gebeld worden voor Meld Misdaad Anoniem. 

Update 14:36 uur
Omdat er tot op heden nog maar twee tips zijn binnen gekomen, die bovendien niet het gewenste resultaat opleverden,  heeft de politie besloten om een foto van de jongen vrij te geven. 

Politie zoekt familie onbekende jongen (Foto: Politie.nl)
Politie zoekt familie onbekende jongen (Foto: Politie.nl)

Politie zoekt familie onbekende jongen (Foto: Politie.nl)
Politie zoekt familie onbekende jongen (Foto: Politie.nl)