NHL: Jacht op Stanley Cup geopend, Pavelski scoort eigen tanden eruit

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn de play-offs woensdagavond van start gegaan. De eerste vijf van de in totaal acht onderlinge duels in de eerste ronde gingen van start, de overige drie beginnen donderdagavond.

In het oosten viel gelijk een stunt te noteren. De Tampa Bay Lightning domineerde het reguliere seizoen en begon thuis tegen de Columbus Blue Jackets prima: na één periode stond het 3-0. De bezoekers vochten zich echter terug en dankzij Nick Foligno, David Savard, Josh Anderson en Seth Jones kwamen ze op 3-4, wat de eindstand bleek.

De New York Islanders kenden ook een lekkere start tegen de Pittsburgh Penguins. Een goal na een halve minuut werd wegens offside nog afgekeurd, Jordan Eberle opende de score na 1:40 alsnog. Drie keer kwamen de Islanders op voorsprong, drie keer vochten de Penguins zich terug. Josh Bailey raakte kort voor tijd bij 3-3 de paal, maar in overtime schoot hij de thuisploeg alsnog naar de winst: 4-3.

De Blue Jackets stunten (Bron: YouTube)

De Winnipeg Jets kwamen thuis op 1-0 tegen de St Louis Blues, maar in de derde periode sloegen de bezoekers toe: David Perron tekende voor de gelijkmaker, Tyler Bozak schoot de Blues twee minuten voor tijd naar de 1-2 zege.

Roman Josi bracht de Nashville Predators thuis op voorsprong tegen de Dallas Stars, maar twee goals van Miro Heiskanen en een treffer van Mats Zuccarello draaiden het om naar 1-3, waar een fraaie goal van PK Subban niet meer genoeg aan kon veranderen.

Het meest pijnlijke moment kwam in San Jose, waar de Sharks de Vegas Golden Knights ontvingen. Joe Pavelski werkte een hard schot van Brent Burns het doel in, maar deed dat met zijn gezicht, waardoor hij de nodige tanden verloor. Het mocht de pret niet drukken en een 3-0 voorsprong werd uiteindelijk keurig uitgebouwd naar een 5-2 zege voor de Sharks.

NHL play-offs donderdag (Nederlandse tijden, best-of-7)