Lucifer keert terug op 8 mei

Het had weinig gescheeld of Lucifer was in het niets verdwenen. De serie werd door de Amerikaanse omroep FOX vorig jaar mei geannuleerd na drie seizoenen. Netflix pikte de serie een maand later echter op en vandaag werd bekend dat seizoen 4 op 8 mei te zien is.

Lucifer vertelt over Lucifer Morningstar, Heer van de Hel, Gevallen Engel en feitelijk de Duivel. Maar hij is zo'n slechte gast nog niet, zo blijkt uit de eerste drie seizoenen van de serie. Hij leeft op Aarde, om precies te zijn in Los Angeles, en is daar uitbater van een nachtclub. Overdag helpt hij de politie met het oplossen van moorden. Want ja, waarom ook niet.

De serie is gebaseerd op de versie van Lucifer zoals hij verscheen in de Sandman-comics van Neil Gaiman en de spin-off serie Lucifer van Mike Carey. Zoals in de comics is Lucifer de Hel zat en zoekt hij een beter leven op Aarde. Bij de politie werkt hij samen met rechercheur Chloe Decker, die lijkt een band met hem te hebben.

In aanloop naar het vierde seizoen op 8 mei kun je de eerste drie seizoenen op Netflix kijken. Mocht de serie nieuw voor je zijn, dan kun je ook nog lezen wat FOK! schreef voorafgaand aan het eerste seizoen in 2016, toen wij de cast en producers spraken over de toen nog nieuwe serie.

Het vierde seizoen van Lucifer telt 10 afleveringen.