Levende bijen uit oog gehaald

Je bent als 20-jarige Taiwanese lekker je ding aan het doen, en ineens voel je iets in je oog. Irritant, maar het kan gebeuren: wat zand of het een of ander wat er in is gevlogen.

Dat dacht ook ene mevrouw He en zij probeerde haar ogen uit te spoelen met water. De pijn bleef echter en 's avonds begonnen zich tranen te vormen en voelde ze een scherpe pijn in haar oog, waardoor ze besloot om naar het ziekenhuis te gaan.

Oogarts Hung Chi-ting vertelde op een persconferentie dat de vrouw gediagnosticeerd werd met een bacteriële huidinfectie en een ontsteking in haar oog, waarna hij de microscoop er toch maar bij pakte.

Met de microscoop zag hij iets wat je toch niet elke dag in je oog ziet: wriemelende insectenpootjes. Hung haalde ze er voorzichtig uit en realiseerde zich dat vier levende 'zweetbijen' zich als een soort insecten-Cartman tegoed deden aan de tranen van mevrouw He.

De bijen, die zoals hun naam al suggereert aangetrokken worden door onder meer menselijk zweet, werden levend uit het oog gehaald. Het was maar goed ook dat ze niet in haar ogen wreef, want daarmee had ze de bijen kunnen pletten en een ernstige infectie of zelfs blindheid kunnen veroorzaken.

De vrouw zal naar verwachting volledig herstellen van haar bijzondere avontuur, de eventueel gevoelige lezers van dit bericht wensen we een fijne nacht: denk vooral niet aan in je oog wurmende bijen.

Bijen in oog (Bron: YouTube)