NHL: Regulier seizoen afgesloten, jacht op Stanley Cup begint

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie is het reguliere seizoen zaterdagavond afgesloten. Op de Anaheim Ducks na, die waren al klaar, kwamen alle teams voor de 82e en laatste keer in actie en dus is alles met het oog op de play-offs nu bepaald.

In de Western Conference eindigden de Calgary Flames bovenaan met 50 zeges, vier meer dan de San Jose Sharks en drie meer dan de Nashville Predators. De Predators wonnen de Central Division, de Flames gingen er met de winst in de Pacific Division vandoor.

De Tampay Bay Lightning was uiterst dominant in de Eastern Conference en won maar liefst 62 keer. De 62e zege kwam zaterdagavond op bezoek bij de Boston Bruins (3-6) en daarmee evenaarde de ploeg het record van de Detroit Red Wings in 1995/96.

Op ruime afstand werden de Bruins tweede met 49 zeges, de regerend kampioenen van de Washington Capitals wonnen 48 keer. De Lightning won uiteraard ook de Atlantic Division, de Capitals werden gekroond tot kampioen van de Metropolitan Division.

Nikita Kucherov (Lightning) was met 41 goals en 87 assists goed voor 128 punten in 82 wedstrijden, de Rus Alex Ovechkin werd met 51 goals de topscorer namens de Capitals, één goal meer dan Leon Draisaitl van de Edmonton Oilers.

Het beste doelgemiddelde voor de goalies ging naar Jordan Binnington van de St Louis Blues, die in 32 wedstrijden 1,89 goals per wedstrijd moest incasseren. Hij wordt gevolgd door Ben Bishop van de Dallas Stars, goed voor 1,98 tegengoals per wedstrijd in 46 duels.

Het beste goalieduo was er voor de New York Islanders: Robin Lehner en Thomas Greiss tekenden voor respectievelijk 2,13 tegengoals per wedstrijd in 46 duels, naast 2,28 in 43 voor zijn teamgenoot.

Op 10 april gaan de play-offs van start, eind mei begint de finale om de Stanley Cup.

Uitslagen NHL zaterdag
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3-6
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 3-2 SO
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 1-7
Florida Panthers - New Jersey Devils 3-4 OT
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 6-5 SO
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets 2-6
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 3-4
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 3-4 OT
Washington Capitals - New York Islanders 0-3
Dallas Stars - Minnesota Wild 3-0
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 5-2
Arizona Coyotes - Winnipeg Jets 2-4
Calgary Flames - Edmonton Oilers 1-3
Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 5-2
San Jose Sharks - Colorado Avalanche 5-2

Lightning - Bruins (Bron: YouTube)