NHL: Avalanche, Hurricanes en Penguins naar play-offs

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie zijn vijftien van de zestien play-offtickets vergeven. Donderdagavond plaatsten nog eens drie teams zich voor het postseason, waardoor er nog één plaats over is. Die strijd gaat tussen de Montreal Canadiens en Columbus Blue Jackets, waarbij de Canadiens in hun enige resterende wedstrijd meer punten moeten pakken dan de Blue Jackets in hun twee resterende wedstrijden, een schier onmogelijke opgave.

Speciaal voor FOK!ker Drizzt_DoUrden beginnen we in Denver, waar de Colorado Avalanche het opnam tegen de Winnipeg Jets. De Avs kwamen in de eerste periode op 0-2 achterstand, maar Tyson Barrie en Carl Söderberg maakten het goed: 2-2. Er was overtime nodig en daarin was het Erik Johnson die de Avs na een kleine twee minuten naar de winst en dus een plekje in het postseason schoot. Ook goalie Philip Grubauer was weer lekker bezig: de Duitser was goed voor 34 reddingen.

Ook de Carolina Hurricanes zijn er bij en wel voor het eerst sinds 2009. In eigen huis werden de New Jersey Devils met 3-1 geklopt, nadat de bezoekers al vroeg op 0-1 kwamen. Warren Foegele, Justin Faulk en Nino Niederreiter draaiden die achterstand om en hielpen de Canes eindelijk weer eens de play-offs in.

De Pittsburgh Penguins zijn er juist al sinds 2007 elk jaar bij, hoewel het dit seizoen wat minder soepel gaat voor de ploeg die in die tijd drie keer de Stanley Cup won. Ook de Penguins begonnen met een achterstand en wel tegen de Detroit Red Wings, maar Jake Guentzel, twee goals van Phil Kessel en een beslissende powerplaygoal van Sidney Crosby - die ook al twee assists gaf - bezorgden de Penguins de 4-1 winst en een nieuwe plek in de play-offs.

Uitslagen NHL donderdag
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 5-2
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 3-1
Florida Panthers - New York Islanders 1-2 SO
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 4-1
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 1-3
Washington Capitals - Montreal Canadiens 2-1
Minnesota Wild - Boston Bruins 0-3
Nashville Predators - Vancouver Canucks 3-2
St. Louis Blues - Philadelphia Flyers 7-3
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 3-2 OT
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 2-3
Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 1-4

Avalanche - Jets (Bron: YouTube)