'700 euro voor ontmaagding 12-jarig meisje'

Kinderprostitutie in de Filipijnen, het zal voor niemand een verrassing zijn dat het bestaat en dat het treurig grote vormen aanneemt. BNR-journalist Roelof Hemmen dook voor hulporganisatie Terre des Hommes undercover in het wereldje in hoofdstad Manila en dat maakte flink veel indruk op hem.

Via een lokale pooier, ene mevrouw Lynn, kreeg hij de kans om te kiezen met welk meisje hij seks wilde hebben. Hemmen, die zich voordeed als 'Jack', wilde zogenaamd graag een jong meisje ontmaagden, omdat het kan. Het is een vies wereldje en dus was dat geen enkel probleem, zo liet mevrouw Lynn weten. De 12-jarige Charm werd uiteindelijk uitgekozen, voor 40.000 Filipijnse peso - amper 700 euro - zou het meisje ontmaagd gaan worden door 'Jack'.

Charm wachtte op hem in zijn appartement, maar nadat hij had bevestigd dat ze inderdaad op bed zat te wachten ging Hemmen er natuurlijk vandoor. Zogenaamd omdat het verkeerde meisje klaar zat, maar de echte reden moge duidelijk zijn. Hij droeg de in het geheim gemaakte beelden over aan de Filipijnse politie, die een nicht van mevrouw Lynn arresteerde, maar de pooier zelf (nog?) niet. Ook werden tien meisjes gered, Charm zat daar niet bij.

Het meer gedetailleerde verhaal is hier te lezen bij het AD.