Gepeste scholier neemt wraak met hamer

Pesten: helaas nog altijd een veelvoorkomende bezigheid onder de grootste lamzakken op allerhande scholen. Zo ook op een middelbare school in het Franse Ivry-sur-Seine, waar een slachtoffer er klaar mee was en wraak nam met een hamer.

Al sinds het begin van het schooljaar zou de 17-jarige jongen ernstig worden gepest, inclusief fysieke mishandelingen. "Het ging allemaal veel te ver", klinkt het door leerlingen op de school. Het slachtoffer bleef uit angst al een paar dagen thuis, maar besloot deze week toch weer naar school te gaan, met een wapen.

In de ochtend begon het gepest gelijk weer en dat bleek geen goede zet: de gepeste jongen pakte in de klas een hamer uit zijn tas en begon in te slaan op de galbakken. Ook rende hij naar een andere scholiere, die een stevige klap op haar hoofd kreeg te verwerken en in het ziekenhuis verzorgd moest worden.

Het pestslachtoffer is door de politie in voorlopige hechtenis genomen en verklaarde dat zijn leven door de pesterijen 'in een hel was veranderd'. Over een straf voor de pesters is nog niks bekend.